Over Bewust Leiderschap

Alleen constateren wat er mis is, is niet gevoeg. Willen we ook echt iets veranderen, dan hebben we bewust leiderschap nodig. In deze aflevering neem ik je mee naar de kern van mijn missie: meer bewust leiderschap in het bedrijfsleven. Maar wat is bewust leiderschap eigenlijk? En hoe kan jij dit meer integreren in je leven?

Voor mij is bewust leiderschap leidinggeven, in eerste instantie aan jezelf, waarbij je aanwezig bent. Je opereert vanuit je kern, dat betekent dat je in je eigen lichaam bent gezakt, je weet wat je voelt en vanuit daar ontstaat er een helderheid in de besluiten die je neemt. Je combineert de weg van de wil en de weg van de overgave, zodat je de weg van bewustzijn gaat bewandelen en vanuit daar breekt je perspectief opeens open.

Overigens is dit niet alleen iets dat ik hebt ervaren, dit heeft ook een wetenschappelijke onderbouwing. Wetenschappers ontdekten dat op het moment dat er meer ruimte is voor opmerkzaamheid in zowel je lichaam als je gevoel, ga je coherenter leven en verruimt letterlijk je perspectief. Je bent daadwerkelijk creatiever, innovatiever, empathische etcetera.

Scroll naar boven