Intuïtie bij het maken van lastige keuzes

"Een keuze hoeft niet perfect te zijn, perfectie bestaat niet. Maar de keuze die je maakt, de stap die je vooruit zet, leidt weer tot nieuwe mogelijkheden. Ook al stap je een keer mis, juist omdat je het gedaan hebt, krijg je weer een nieuw perspectief. Ik denk dat dat de grootste winst is die het maken van die stap oplevert." - Wendy

Een hele bijzondere podcast. Deze podcast aflevering is uitgekomen in het eerste seizoen van de podcast, toen Nina de podcast nog alleen deed. In deze aflevering interviewt ze Wendy en na deze aflevering waren ze beiden zo enthousiast dat er plannen ontstonden om samen verder te gaan met de podcast. Vanuit daar groeide de samenwerking verder en voilà, zie hier Club Potentia! Het programma waar we het tijdens de podcast over hebben bieden we helaas niet meer aan, maar kijk vooral op de Potentia Playground voor vergelijkbare activiteiten.

In deze aflevering spreek ik met Wendy, die 2 jaar geleden samen met haar man en twee kinderen naar België is verhuisd. Ze deden dat voor zijn baan en dat was best een lastige keuze, want Wendy is zelf ook best ambitieus en wil zelf ook graag blijven werken. Gelukkig vond ze al voor de definitieve verhuizing een baan bij de Belgische financiële toezichthouder en ondanks COVID begon het gezin zich langzaam te settelen. Totdat Arjen, haar man, een paar maanden geleden op een avond casual de vraag stelde: “lieverd, wat zou je ervan vinden om naar Boston te verhuizen?”

In deze aflevering heb ik het met Wendy over het maken van lastige keuzes, hoe je bij je eigen waarden blijft en hoe haar intuïtie en ratio reageerde op al deze veranderingen. Want wat heb je eigenlijk nodig om in het onbekende te springen? Durf je jouw intuïtie te volgen en is er voldoende vertrouwen dat je op je plek terecht komt?

Scroll naar boven