bright IN BUSINESS

SCIENCE- & EXPERIENCED BASED

Meer veerkracht binnen organisaties levert meer veranderkracht op. Concreet betekent dat meer innovatieve ideeën, intelligentere oplossingen, minder stress onder medewerkers en vooral: minder risico’s.

Meer bewustzijn van wat er in de organisatie gebeurt, levert per definitie meer grip op het resultaat op

De wereld waarin bedrijven opereren is in rap tempo aan het veranderen, denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe wet- en regelgeving, verduurzaming, de ontwikkelingen op IT/ A.I. gebied, remote werken en een nieuwe generatie op de werkvloer. Dat betekent dat bedrijven flexibiliteit en veerkracht moeten opbouwen om mee te bewegen met deze nieuwe wereld. 

Dat klinkt leuk, maar hoe pak je dat aan? Ons antwoord daarop is onze unieke methode, waarmee we organisaties helpen om hun verandervermogen te vergroten. Deze methode is gebaseerd op wetenschappelijke kennis op het gebied van verander mindset, verandermanagement en behavioural science gecombineerd met onze eigen ervaring op het gebied van change management. Door dit te integreren in de governance, de manier van leidinggeven, de processen en awareness bij medewerkers ervaren medewerkers meer persoonlijke vrijheid vanuit waar ze een betere bijdrage kunnen leveren aan het collectief. We maken dit alles concreet door de resultaten meetbaar te maken.

Hoe kunnen we het verandervermogen bij jouw organisatie vergroten?

(Regulatory) Change

Wat gebeurt er als jouw eerst informele organisatie opeens moet professionaliseren door een vergunningsaanvraag? Hoe reageer je als bedrijf als er wetgeving wordt gemaakt die een streep door jouw strategie en commerciële doelen haalt? Wij hebben ruime ervaring in (Regulatory) Change opdrachten en helpen organisatie met harde en zachte tools om van elke verandering een kans te maken.

Resilient Governance

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers weten wat ze moeten doen, daar verantwoordelijk voor (kunnen) worden gehouden, maar stimuleer je tegelijkertijd innovatie? Een Resilient Governance is een Governance die jouw organisatie veerkrachtig maakt en tegelijkertijd rekening houdt met de (harde) vereisten van de toezichthouder.

Risk Resilience Scan ©

Met de Risk Resilience Scan © helpen we jouw bedrijf om van risico’s naar vertrouwen te bewegen. Risico’s horen bij ondernemen, maar het ene bedrijf is effectiever met risicomanagement bezig dan het andere. Door compliance & risico management strak in te richten en te laten aansluiten bij de cultuur binnen jouw bedrijf worden risico’s in plaats van een administratieve handeling een kans om te professionaliseren in de onderneming. De Scan is een goede indicatie van waar jullie groeistappen zich bevinden, uiteraard helpen we je graag met de opvolging. 

Next Level Leadership

Next Level Leadership is voor ons hetzelfde als bewust en creatief leiderschap. Het betekent steeds opnieuw richting durven te bepalen op basis van wat er nu is, waardoor je tot andere uitkomsten komt dan als je vast blijft houden aan het plan dat je van tevoren hebt gemaakt. Voor bedrijven die willen werken aan deze mindset bieden we verschillende tools, zoals trainingen, maar ook informatie in werkboeken en e-books. Dit is mogelijk als maatwerk, maar ook in onze Academy zijn een aantal standaard trainingen beschikbaar. Neem gerust een kijkje.

Board & Executive Training

Op het moment dat we het hebben over verandervermogen is het topmanagement van een bedrijf een belangrijke speler. Om die reden sparren we in bijna al onze trajecten ook met de Board. Wil je nou vooraf al aan de slag met dit gedachtengoed. Wij bieden ook permanente educatie sessies en bieden daarnaast executive coaching aan.

”Of het nou grote bestaande organisaties of start-ups zijn, wij helpen organisaties die op zoek zijn naar een andere aanpak om resultaten te boeken. Onze opdrachtgevers zijn betrokken mensen die ervoor open staan om hun eigen aannames te onderzoeken en iets nieuws te leren.”

Klaar voor een Bright Business?

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij je kunnen helpen om resultaten te behalen die duurzaam zijn voor de toekomst? Neem hier contact met ons op en laat ons weten wat jouw vraag is. We kijken er naar uit om met je te sparren!

Hoe we werken (en waarom)

Wij ontwikkelden deze methode omdat we vanuit onze ervaring zien dat bedrijven zoveel resultaten laten liggen, omdat er te weinig organisatiebewustzijn en sensitiviteit is. Daarmee worden bedrijven of lastig aan te sturen of er ontstaat een hele harde top-down aansturing waardoor bijvoorbeeld risk & compliance gebieden een grote administratieve last vormen en organisaties kampen met verzuim (en zelfs burn-out) van medewerkers. Dankzij onze eigen ervaring en opleidingen realiseerden we ons al heel snel dat het anders kan. Onderstaande methode is een combinatie van onze eigen jarenlange ervaring bij corporates, onze ervaring met mind-set training en coaching van individuele professionals en wetenschappelijke inzichten.

”Wat nou als verandering iets leuks wordt, iets waar iedereen energie van krijgt EN waardoor jouw bedrijf kansen ziet in de markt die er eerder niet waren?”

En wie zijn wij?

Wij zijn de oprichters van Club Potentia, maar wij zijn niet alleen. We werken regelmatig met andere professionals, zoals advocaten, consultants en interim freelancers. Wil je ons meer in detail leren kennen? Hier lees je alles over ons.

Enthousiast geworden, maar op dit moment geen concrete vraag? Doe alvast inspiratie op door onze podcast te beluisteren, onze business artikelen uit het magazine te lezen of neem een kijkje in onze academy!

Scroll naar boven