Club potentia

Potentia betekent vermogen, kracht of macht. Het Nederlandse woord “potentie” stamt af van dit van oorsprong Latijnse woord. Voor ons betekent potentia het potentieel zien in wat mensen en organisaties kunnen zijn. Het is onze missie om te laten zien dat een andere manier van werken, werken vanuit meer bewustzijn, andere (en meestal betere) resultaten oplevert. Zowel mens, als organisatie en maatschappij worden hierdoor veerkrachtiger en meer weerbaar.

In Club Potentia ben je welkom voor jouw eerste hoofdstuk en alles wat daarna komt. Het is het thuis van leiders, cultuurwetenschappers, intuïtieve introverten, rücksichtslose rebellen en katalyserende changemakers. 

Club Potentia is opgericht door Wendy & Nina, maar dat is wat ons betreft pas het begin. De komende tijd willen we het liefste groeien samen met jou! Zo creëren we samen een nieuwe wereld.

  • Wendy werkte jarenlang bij de Nederlandse en Belgische toezichthouder, vanuit de drive een wezenlijke verandering in de financiële sector door te voeren. Ze is specialist in Governance en gedrag & cultuur binnen organisaties.
  • Nina heeft al sinds haar studie een fascinatie voor de driehoek beleidsmakers, bedrijven en mensen, en ondersteunt bedrijven en professionals op dit gebied dan ook met veel passie. Ze heeft een achtergrond in governance, risk & compliance en (regulatory) change en heeft daarnaast een eigen praktijk gehad waarin ze professionals heeft gecoacht/ getraind op het gebied van persoonlijke transformatie. Voor haar komt dit binnen Club Potentia helemaal samen.

Van elkaar leren is inherent aan mens zijn; zo leren wij te functioneren in de maatschappij en worden we in staat gesteld om te bouwen op wat onze voorouders eerder hebben geleerd. Dit is fantastisch en biedt geweldige mogelijkheden voor collectieve groei. Maar er is ook een downside en dat is dat er negatieve programmering kan ontstaan.

De (pak ‘m beet) afgelopen eeuw zijn we in een stroomversnelling gekapitaliseerd. En hoewel dat in eerste instantie heeft geleid tot meer overvloed zijn er tegelijkertijd problemen ontstaan. Als mens constateren we maatschappelijke problemen, zoals problemen met het klimaat, de kwaliteit van voedsel, voedselschaarste, steeds meer mentale problemen, tekorten in het onderwijs, de zorg en jeugdzorg etc, maar we voelen ons niet bij machte om hier iets aan te doen. Het lijkt alsof we onze weerbaarheid, onze flexibiliteit in wat we aan kunnen kwijt zijn, zowel op persoonlijk, zakelijk als maatschappelijk niveau.

Club Potentia bouwt aan deze weerbaarheid door het vergroten van het (intern) vertrouwen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een verhoogd bewustzijn leidt tot betere resultaten, intelligente oplossingen en meer empathie. Op die manier verenigen we een mooiere wereld met meer overvloed voor bedrijven die de stap durven te zetten (en de maatschappij als geheel). Werken met de juiste mindset is uiteindelijk een win-win situatie.

Om een collectief te veranderen hoeft maar 20% van dat collectief het goede voorbeeld te geven. Dus laten wij dat samen doen.

Hoe we werken (en waarom)

Wij ontwikkelden een geheel nieuwe en unieke methode op basis van wetenschap en ervaring. Deze methode gaat er vanuit dat als individuen hun persoonlijke ruimte in kunnen nemen, dit uiteindelijk bijdraagt aan een beter en mooier collectief voor iedereen.

Dankzij onze eigen ervaring en opleidingen realiseerden we ons al heel snel dat het anders kan. Onderstaande methode is een combinatie van onze eigen jarenlange ervaring bij corporates, onze ervaring met mind-set training en coaching van individuele professionals en wetenschappelijke inzichten.

”Wat nou als verandering iets leuks wordt, iets waar iedereen energie van krijgt EN waardoor jouw bedrijf kansen ziet in de markt die er eerder niet waren?”

Heb je een vraag?

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij je kunnen helpen om resultaten te behalen die duurzaam zijn voor de toekomst? Neem hier contact met ons op en laat ons weten wat jouw vraag is. We kijken er naar uit om met je te sparren!

Wij zijn Club Potentia

Enthousiast geworden van onze missie? Doe ook alvast inspiratie op door onze podcast te beluisteren en onze artikelen uit het magazine te lezen!

Scroll naar boven